Villapark Lipno Dreams


TSJECHIE

Tsjechië is een republiek en ongeveer tweemaal zo groot als Nederland. Het land kent iets meer dan 10 miljoen inwoners. Het Lipnomeer ligt in de provincie Zuid Bohemen. Deze provincie ligt in een driehoek tegen Duitsland en Oostenrijk aan en is het dunst bevolkte deel van het land.

Het land behoort tot de Europese Unie en omstreeks 2012 zal ook hier de Euro zijn intrede doen. Momenteel geldt de Tsjechische kroon nog als wettig betaalmiddel. In vele restaurants en andere plaatsen kan men echter nu al met de Euro kan betalen (1 € / ± 27,5 CZK).

De voertaal is Tsjechisch, een voor ons moeilijk te begrijpen Slavische taal. Door velen wordt er echter Duits en/of Engels gesproken. Het wegennet in deze streek is veelal tweebaans en goed onderhouden. Tankstations komt u regelmatig tegen waar u voor circa één euro per liter benzine tankt.

De hoofdstad Praag met circa 1 miljoen inwoners ligt op ongeveer 200 km afstand. Een bezoek aan deze schitterende stad is zeker aan te bevelen en goed te doen als dagtrip. Ook Wenen ligt op ongeveer 2 uur autorijden.

Vanuit Nederland/Venlo naar het Lipnomeer is het ongeveer 825 km met de auto en met vier en zesbaanswegen gemakkelijk in een dag aan te rijden. Onderweg vindt men in ieder dorpje wel een café of restaurant waar men een warme maaltijd kan nuttigen voor vijf tot tien euro en die vergelijkbaar is met de Duitse en Oostenrijkse keuken. Het kwalitatief goede bier schenkt men veelal per halve liter en kost tussen de 70 eurocent en één euro afhankelijk van de locatie. De Tsjechen hebben de reputatie de grootste bierdrinkers van Europa te zijn.

Natuur en cultuur gaan hier hand in hand. De rust, de zuivere lucht en de pure schoonheid is verrassend in deze door de bergen en bossen ingeklemde streek, die niet voor niets bekend staat als "het groene dak van Europa". Een ideale bestemming voor uw volgende vakantie!